8 Ocak 2014 Çarşamba

DÜĞÜNE BEŞ KALA...


Ailelerin en büyük beklentisi biricik kızlarının evden hayırlısı ile bembeyaz gelinlikle çıkmasıdır.Çoğu aile küçükten itibaren kızları için çeyizler hazırlar,eksik kalmaması için elden 
gelen yapılır.Ve bir gün beyaz atlı prens gelir.Söz,nişan derken düğün hazırlıkları başlar.Fakat heyhat!o sırada büyü bozulur,problemler ortaya çıkmaya başlar.O özel ve de güzel güne gelene kadar bazen aileler arasında büyük fırtınalar kopabiliyor,olaylar ister istemez gelin ve damada sıçrayarak daha tehlikeli durumlar ortaya çıkıp,ağızların tadı bozulabiliyor.Daha baştan tatsızlıkların olmaması o çok önemli günü keyfle yaşayabilmek, o telaşlı,yorgunluklu ve stresli günleri aşmak aslında ailelere bağlı.

Kız anneleri,kızları için hep en iyisini isterler,damat olacak kişiye hep bir yakıştıramama durumu vardır ve de bu bazı durumlarda ince laflar sokularak özellikle belli edilir.

Erkek annesi hep tedirgindir,sevgili oğlu acaba iyi bakılacak mıdır?Asla gelin tarafından yapılan
hiç bir şey beğenilmeyerek,tek kaş havada pozisyonu alınır.

Kız annelerinde,kızları önemsemese bile bir takı telaşı vardır.Erkek tarafının alacağı takıların
çok özel ve de pahalı olması ilk şarttır.Gelinin zevki önemli değildir,önemli olan takıların gösterişi ve düğüne gelenlere sergilenmesidir.

Gelinlik seçimi,düğün organizasyonlarında gençlerin isteklerinden çok ailelerin istekleri gerçekleşir.Kız annesi kendi hayalinde ki gelinliği seçer,erkek tarafı düğünü kendi yapıyorsa davetli sayısında üstünlük sağlamak ister.Pasta bile ayrı bir problem olur.

Eşya seçimleri bazen kabusa dönebilir.İki tarafta kendi seçimleri ve zevklerini ispata girişirler.
Çocuklarının isteğinden çok kendi istekleri ön planda olur.

Yorgunluklar ve telaşlar arttıkça,her iki tarafta istediklerinde dayatmacı olurlarsa gerginlikler baş gösterebilir.Bu durumda en zarar görenlerde daha yolun başında olan gelin ve damattır.

Her iki tarafında keyfini sürebileceği durum gereksiz yere gerilir,sözler,laflar havalarda uçuşur.
anne baba olarak,bizlerin yetişme tarzından kaynaklanan fazla müdahaleci bir tarzımız var.Hayatın onların olduğunu,bu özel günün de sadece onlara ait olduğunu kabul etsek,aileler olarak fazla karışmasak,gençlerin istekleri doğrultusunda,onların zevk ve ihtiyaçlarına uygun kendi istediklerini yapmalarına fırsat verilse,ancak yardım isterlerse karışılsa herkes için her şey daha güzel,keyifli ve eğlenceli olacaktır.Unutmayalım ki bu sefer perde onlar için açılmakta,bizler sadece seyirciyiz.




Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder