13 Kasım 2013 Çarşamba

SERRA'NIN KEPÇESİNDEN:BALLI ISPANAK

 

Merhaba.....Et ,tavuk ya da balık yanına çok hoş bir garnitür olan arpacık soğanlı ve ballı ıspanak hem kolay hem de lezzetli bir yemektir.Malzemeler:
-1 veya 2 demet kuzu kulağı ıspanak
-Arpacık soğanı( az veya çok koymak kişisel isteğinize bağlı)
-Tuz,karabiber
-Bir-iki çay kaşığı bal
-Taze kaşar
Tavaya az zeytinyağ koyarak, yıkadığımız arpacık soğanları ve balı ilave edelim.Soğanları iyice soteliyelim.Karamelize olurken ıspanakları da ilave edelim.Tuzu ve biberi katarak,karıştıralım.
Ve pişmeye bırakalım.Ispanaklar çok ölmeden ve zümrüt yeşili rengini kaybetmeden,ateşten alalım.Üzerine kaşar peynir rendeleyerek et veya balık yanında servise sunalım.Afiyet olsun...


  






                    Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder