1 Mayıs 2013 Çarşamba

SERRA'NIN KEPÇESİNDEN...... MANTAR VE PATATESİN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ..


Merhabalar,
Bu gün sizlere yine kolay,ucuz ve lezzetli bir yemek önereceğim.Et  veya tavuk ızgaraların yanında süper.

malzemeler: 2-3 orta boy patates
                      yarım paket mantar
                      süzme yoğurt
                      taze biberiye
                               
                                        ***
  Patatesleri küçük küpler halinde kesin.Tavaya az zeytinyağ koyup patatesleri soteleyin,çok kavrulmadan patatesleri kağıt havlu yaydığınız bir tabağa alın.

Diğer tarafta mantarları temizleyin sonra da,az yağlı bir tavada onları da soteleyin.İşlem bittikten sonra patatesleri de içine atın,karıştırarak,tuz  ve taze biberiye ilavesi ile ocaktan alın.

Tabağa koyduğunuz karışmın üstünü süzme yoğurt(sarımsaklı da tercih edebilirsiniz) ve tereyağda eritilmiş kırmızı biberle süsleyin.

Afiyet olsun..         
 

Sevgiyle kalın.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder