8 Mart 2013 Cuma

SERRA'NIN KEPÇESİNDEN: KIRMIZININ ADI BEYAZIN TADI


















MERHABALAR........Bu gün size az şekerli ve hafif ve de kolay bir tatlı tarifi veriyorum.
Beğeneceğinizi sanıyorum.Porsiyonluk, ayaklı cam kaselerde çok güzel bir görüntüsü oluyor ama isterseniz büyük bir cam tabağa da koyabilirsiniz.Zevk sizin,seçim sizin..

Muhallebi: 1 litre süt                          bütün malzemeleri soğuk sütün içine koyarak karıştırıp
2 çorba kaşığı mısır nişastası     }        iyice ezin, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene
1 çorba kaşığı un                                kadar kısık ateşte pişirin ve cam kapların yarısına kadar
1 kahve kaşığının yarısı şeker              bu muhallebiyi dökerek soğumaya bırakın.


Vişneli pelte: 1/2 kilo vişne                   Ayıklanmış vişneleri biraz suyla beraber tencereye                  
(dondurulmuşta olur)                           koyup, 1 çorba kaşığı mısır nişastasını içinde ezin ve
                                                           istediğiniz kadar şeker ilave edip koyulana kadar
                                                           pişirin.(pelte taneli olsun istiyorsanız suyu az ilave edin,
                                                           nişastayı ona göre ayarlayın) ve vişnenin ekşimsi
                                                           olduğunu unutmayın ama şeker ne kadar az olursa
                                                           tatlınızın o kadar hafif olacağını unutmayın.
Pişirdiğiniz pelteyi muhallebinin üstüne dökerek soğutun.Hepsi bu.
Afiyet olsun.











                                                     
                                                        





Sevgiyle kalın.....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder