29 Mart 2013 Cuma

SERRA'NIN KEPÇESİNDEN: HUBUBATGİLLER..

Baharla beraber yemek çeşitlerimiz de değişiklikler olması kaçınılmaz.
Yaza hazırlık anlamında daha çok salata türlerine yönelmemiz bu mevsimin olmazsa olmazı.
Bu gün size önereceğim buğday salatası her mevsim yenilebilir olmasına rağmen,özellikle mevsimin top 10 da.


*Buğdayın haşlanması zaman aldığı için,size önerim boş bir zamanınızda haşladığınız(düdüklü tencere size zamandan tasarruf sağlayacaktır)buğdayları kapaklı cam kaselere ayırarak buzlukta saklamanız.İstediğiniz zaman elinizin altında olur.
Buğday ana malzememiz,içine dereotu,maydanoz,yeşil biber ve bol miktarda taze nane koyalım.Nar varsa küçük bir narı ayıklayarak salatamıza ilave edelim.Sızma zeytinyağı ile
 nar ekşisini bir kapta karıştırarak salatamızın üstüne dökelim.Son olarak haşlamış yumurtayı ve küp şeklinde kesilmiş beyaz peyniri de koyarak salatamızı tamamlayalım.İsminin salata olduğuna bakmayın bence çok doyurucu harika bir yemek.Buğday yerine yeşil mercimek veya
bulgur kullanarak değişik tatlar edinebilirsiniz.
Afiyet olsun diyorum ve huzurunuzdan çekiliyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder