23 Kasım 2012 Cuma

SERRA'NIN KEPÇESİNDE PRATİK BİLGİLER




Serra'nın Kepçesi'nden, bu gün yine size bazı pratik
bilgiler vereceğim.Bu bilgiler elinizin altında olursa
işlerinizde daha kolaylıklar sağlarsınız.
Şöyle ki:

**Mantarların daha lezzetli olması için önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyup,5 dakika
bekletin daha sonra pişirin.

**Fırında tavuk kızartacağınız zaman yarım limonu üzerine iyice sürün,limonun diğer yarısını tavuğun
içersine yerleştirin.Nar gibi kızardığını ve daha
lezzetli olduğunu göreceksiniz.

**Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koymak için
bıçakla kesmeye gerek yok.Dikiş ipliğini iyice gerip kekin etrafından dikkatlice çektiğiniz
zaman düzgün bir şekilde kesilecektir.

**Kekin fırında çökmemesi için,hazırladığınız hamuru kalıba koyup  20 dakika kadar dinlendirin.

**Limon kabuklarını veya portakal kabuklarını rendeledikten sonra biraz şeker ilave edin,
karıştırın.Buzdolabında uzun süre saklayabilir,kek ve pastalarınızda kullanabilirsiniz.

**Peyniri kolay rendelemek için, buzlukta 15 dakika bekletin.Sonra rendeleyin.

**Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içine bir çay kaşığı mısır unu
karıştırın.Bu karışımı yumurtalara ilave edin.Böylece kabarık bir omlet elde edeceksiniz.

**Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için, bir kesme şeker veya limon suyu ilave
edin.

**Kuru soğanları kese kağıdına koyup,buzdolabının sebzelik kısmında muhafaza ederseniz bozulup,çürümesini önlersiniz.

**Aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içinde elma ve armutla
beraber saklayın.


Bu günlük bu kadar tekrar görüşmek üzere bay bay....






                                      Sevgiyle kalın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder