17 Ekim 2012 Çarşamba

SERRA'NIN KEPÇESİ ve ORGANİZE İŞLER BUNLAR


Merhabaaa,zamanı kıymetli olanlar, işte yine buradayım!..
Organize olmak;bir işi kolayca yapabilmek adına her zaman önemlidir ama,hele biz çalışanların kısıtlı zamanları için önemi yadsınamaz.
Özellikle yemek hazırlama süresi,benim için mühim.Tahminen sizin içinde...Ve tabii ki yapılan yemeğin lezzetli olma şartı da var.
Kısa zamanda,kolay ve lezzetli yemek sunmak,bence işte olay budur.
Bu gün, zaman konusunda bize kolaylık sağlayacak bazı küçük detayları paylaşmak istiyorum.

*Aldığınız maydanoz,dereotu,naneyi saplarından ayırdıktan sonra
yıkayın,salata kurutucusunda kuruttuktan sonra da ayrı kavanozlara koyun, buzdolabında dursun.Kısıtlı zamanda yıkamakla uğraşmazsınız,
kolaylık olur.

*Sarımsakları ayıkladıktan sonra az zeytinyağı koyduğunuz bir kavanozda buzdolabında saklayın.
Gerektiğinde,kullanıma hazır sarımsaklarınız olur.

*Bir şişeye koyduğunuz zeytinyağ içine taze biberiye dalı,fesleğen yaprağı,biraz kırmızı pul biber,
kekik dalı gibi aromalarını sevdiğiniz bitkilerden koyun.Salatalarınızda bu özel sosu kullanırsınız.

*Nohut ve kuru fasulyeyi haşlayın kapaklı kutulara bölerek koyun,gerektiğinde kullanmak üzere buzlukta saklayın.Pilavınıza nohut koyarak renklendirebilir,fasulyeleri,köfte yanına piyaz olarak
 değerlendirebilirsiniz.

 *Domatesler bitmeden,rondadan geçirip,buz kalıplarında dondurun.Kalıptan çıkarıp,buz dolabı
torbalarına koyun,buzlukta dursun.Kışın çorba,yemek ve makarnalarınızda kullanırsınız.

*Bayat ekmekleri kabuklarından ayırıp, rondadan geçirin,buzlukta saklayın.Köfte yaparken size
kolaylık olur.

*Bayat ekmeklerinizi küçük küçük kesin,fırında kurutun kış çorbalarına lezzet katar.

*Bayatlamış simitleri ince ince kesip kurutun,peynir tabağınızın yanında güzel bir atıştırmalık olur.

*Kabakları iyice yıkadıktan sonra,ayıklamadan kullanın.Sulanmasını ve vitamin kaybını önlemiş
olursunuz.

*Bulgurun çok değerli olduğunu unutmayın,pilav ve ince bulgur salatası yaparken içine yeşil mercimekte koyarsanız besin değeri çok artar.Yeşil mercimekleri önceden  haşlayın,kapaklı kutularda buzlukta saklarsanız,kısıtlı zamanlarda işinizi görür.



Tekrar görüşmek üzere,Serra'nın Kepçesi'nden  bye-bye..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder