3 Ağustos 2012 Cuma

KAŞ'TAN ÇIKTIK YOLA-TEKNE TURU



Batık Şehir su sarnıcı
DOĞA,TARİH,DENİZ............

Batık Şehir kalıntıları
Üçağız  köyünün olduğu Üçağız koyundan
hareket ediyor tekneler.Bu koy aynı zamanda
tekneler içinde bir barınak.





İlk mola yeri Akvaryum koyu.Denize girmeye doyamayacağınız bir yer inanın.İnsan yüzgeçlerinin çıkmasını isteyebilir.


Batık Şehir
Üçağız Koyu ve köy

Tersane koyuna doğru gelince inanılmaz görüntüsü ile Batık Şehir karşınızda.Likya'lılar tarafından kurulan şehir depremle suyun 60 metre altına gömülmüş.Suyun altındaki anforalar eşsiz.Daha sonra Roma'lılar 2.ci şehri tepelere kurmuşlar.Onun için çokca merdiven kalıntısı gözüküyor.Evler üstüste taş tekniği ile yapılmış.Zaman içersinde oluşan 2.ci depremde şehir aşağı kaymış.Su sarnıcı,parlemento binası ve ev kalıntıları ile kilise kapısı üzerindeki haçı,tepelere çıkan merdivenleri antik şehrin kalıntıları olarak izleyebilirsiniz.

Ve Burç Koyu,denizin rengine inanamayacaksınız.Sahile doğru yüzdüğünüzde sol tarafta kükürtlü su kaynağı var.Ayağınızı bastığınız kumun altına  sanırsınız ki  içi buz dolu bir boru döşenmiş.Sizde herkes gibi kaynağın içine kendinizi bırakın hem güzelleşmek,hem de bu sıcakta soğumak adına.



Sırada Korsan Mağarası var.Mağara olarak küçük değil,büyücek bir tekne içine girebiliyor.İçerdeki suyun yeşilliği inanılmaz.Korsanların saklanmak için iyi bir yer buldukları kesin.
Korsan Mağarası girişi


Korsan Mağarası

 Kaleköy,MÖ.IV Yüzyılda varlığını sürdürmüş olan Simena antik kenti üzerine kurulmuş.Köyün tepesindeki kale ortaçağda da kullanılmış.Köye gelirken denizde gördüğünüz mezar kalıntısının fotoğrafını suya girerek daha yakından çekebilirsiniz.Sahildeki Kale ve Ankh pansiyonlar küçük bahçeleri,hamakları ve önlerindeki plajları ile huzur ve sessizlik vadediyor.Düşünün,hamaktasınız elinizde kitabınız önünüzde soğuk bir içecek ve deniz.Bu sıcakta insan başka ne ister ?..
Simena(Kaleköy)
  Ayrıca labirent gibi merdivenleri takip ederek içerisine girdiğiniz köy çok şirin,insanlar sıcak, fiyatlar uygun.Bu arada sakın Ankh Cafede şeftali,muz ve fındıklı dondurmayı yemeyi unutmayın.Özellikle şeftalilisi süper.Daha önce böyle bir dondurma yemediğinize eminim.Lezzet süper, içinizin soğumasıda işin en güzel tarafı.

       

Üçağız koyu
Kaleköy-Simena kaleye giden merdivenler












Kaleköy-Simena
















Burç koyu'nda kale burçları 








Dönüş yolunda küçük adacıkların 
 arasından geçerek tekrar Üçağız köyüne dönüp,oradan da araçlara binerek Kaş'a doğru hareket ediliyor.Bu arada teknelerde müzik olmadığını(çok şükür ki) ve iyi bir servis verildiğini belirtmek isterim.

                 Doğası,tarihi,insanı ile çok özel olan henüz yozlaşmamış olan bu coğrafyayı en kısa zamanda ziyaret edin derim,inanın çok memnun kalacaksınız.

*Kaş'ta yapılacaklar için tıklayınız:http://eflatundinozor.blogspot.com/2012/08/kasta-yapilacaklar-listesi.html   

Kaleköy' bakış




                    Sevgiyle kalın....















                                                                   





































Hiç yorum yok:


Yorum Gönder















3 yorum:

  1. Tekne Turu hakkında güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Tekne Turu hakkında güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. şuana kadar kaşta yapılan tekne turlarına hiç katılmadım ancak bu ve buna benzer kaliteli tekne turu tanıtım makalelerini gördükçe insan heveslenmiyor değil. bizler de bogazturu.com olarak istanbulda özel tekne turu hizmetleri veriyoruz.. yazarın eline emeğine sağlık..

    YanıtlaSil