1 Ağustos 2012 Çarşamba

BOĞAZ YOLCUSU KALMASIN....

                                                             
                                                           
                                                                  Sabah saat 10.25,sıcaktan insanların buharlaşmasına az kalmış.Yer Eminönü boğaz vapuru,birazdan halatlar çözülecek ve boğazın  esintisi eşsiz bir manzaraya eşlik edecek.Uzun boğaz turu gidiş- dönüş 25.00 lira.Beşiktaş,Kanlıca,Sarıyer,Rumeli Kavağı ve Anadolu kavağı.



Saat 13.00 gibi Anadolu Kavağında.Bence boğazın en güzel yerlerinden biri.Sahilde balık lokantaları var,seçin bunlardan birini.Yoros restaurant bunlardan biri.Balıklar taze,fiyatlar uygun.




Yemekten sonra arka sokaklarda dolaşın,bir balıkçı kasabasının sakinliğini göreceksiniz.Sonra tepedeki Yoros kalesine çıkın.Ama bu sıcakta kendinizi zorlamayın,taksi ile gidin.İstanbul'un manzarası muhteşem,sakın gitmemezlik yapmayın,pişman olursunuz.Yukardaki kafe,retaurantta her şey var.Yemek yiyin,bir şeyler için sonra da Yoros kalesi'ni ziyaret edin.
Bizans kalesi olan Yoros ile ilgili kazılardan çıkarılanlar sergilenmekte ama çalışmalar henüz sona ermedi.Kazılar bittikten sonra kale ve çevresi düzenlenerek ziyarete açılacak. Kara yolundan dönmeyecekseniz,Eminönü'ne son vapur maalesef çok erken bir saatte,saat17.00de.Yine de deniz yolculuğu keyifli olduğu için,tercih edin derim.Denizin kokusunun içinize çekin  ve böyle güzel bir gün için Tanrı'ya şükredin.                                                         
         
Sevgiyle kalın...





fotoğraflar sevgili Engin Cırıkcı




























2 yorum:

  1. değişik bir anlatım tarzıyla okurların beğenisini sunulan son derece faydalı bir boğaz turu yazısı olmuş.. bu dilde yazışmış makaleleri çok beğeniyorum. insanları ciddi anlamda boğaz turları hakkında bilgilendiriyorlar... yazarın parmaklarına kuvvet, daha güzellerini de bekliyoruz artık :)

    YanıtlaSil
  2. insanı yazmaya yönlendiren yorumunuza teşekkürler..

    YanıtlaSil