25 Kasım 2014 Salı

SERRA'NIN KEPÇESİNDEN: SİMİDİN EN GÜZEL HALİ ÇITIR SİMİT


 Bugün sizlere simidin en güzel halini sunuyorum.Çorbalarınıza ilave etmek için,atıştırmalık olarak peynirle açlığınızı gidermek veya çerez niyetine çeşitli soslarla yemek için harika!!

2 adet simit
kırmızı pul biber
zeytinyağı
kurtulmuş fesleğen veya kekik veya biberiye

simitleri ince ince yuvarlak olarak kesin.Buzdolabı poşetine az zeytinyağı ve fesleğen koyun
doğradığınız bir simidi poşetin içine koyarak ağzını kapatıp poşeti sallayarak içindeki simitlerin
yağa ve fesleğene bulanmasını sağlayın.Tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde dizin ve ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.Üstleri renk değiştirmeye başlayınca fırından çıkarın.Çok kolay ve çok güzel
olan bu çıtır simidi kavanoza koyarsanız uzun zaman dayanıyor.

Dikkat:Zeytinyağı çok koymayın ve fırında çabuk olduğundan yakmayın.
Afiyet olsun...




Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder