14 Haziran 2013 Cuma

SERRA'NIN KEPÇESİNDEN:püf noktası...



*250gr.lık su bardağı süt-250 gr.
                                    toz şeker-250 gr.
                                    bulgur-200 gr.
                                    un-160 gr.

*75gr.lık bir kahve    fincanı su-75 gr.
                                   pirinç-70 gr.
                                  bulgur-60 gr.
                                  un-55 gr.

*Pilav pişirirken pirinci karıştırmayın,nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına sebep olursunuz.

*Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız bir kaç damla limon suyu sıkın.

*Pirinç ve bakliyatları serin yerde ve bez torbalarda saklayın.Torba içine atacağınız bir diş sarımsak böceklenmeyi önler.

*Nohut,fasulye gibi bakliyat pişirecekseniz bir gece önceden ıslatın.Haşlarken içine bir tutam koyacağınız karbonat daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.

*Un kavanozunuza koyacağınız bir adet defne yaprağı unun böceklenmesini önleyecektir.

*Limon kabuklarını rendeleyip biraz şekerle karıştırıp kavanoza koyarak buzdolabında saklayın,
keklerinizin içine koyarsınız.Aynı işlemi portakalla da yapabilirsiniz.

*Fırında tavuk kızarttığınız zaman üstüne koyduğunuz baharatlardan tavuğun içine de koyun.
Yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.

*Kızartma kokularının yayılmaması için kızartma yağının içine 1-2 dal maydanoz atın.

*Balık kızartırken,ocağınızın üstüne koyacağınız karanfil taneleri ve limon kabukları kızartma
kokusunun yayılmasını önleyecektir.





                                             Sevgiyle kalın...       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder