20 Kasım 2013 Çarşamba
BUNLARI BİLİYORMUSUNUZ? 2
*Etinizi,çok kızgın olmayan fırına, etin yağlı kısmı üste gelecek şekilde koyun.
*Izgaraya koyacağınız etin yumuşak ve lezzetli olması için sıvı yağ,soğan ve süt karışımında 4-5 saat bekletin.
*Eti haşlarken sebzelerden faydalanın.Mutlaka sıcak su koyun ve tuzu pişmeye yakın ilave edin.
*Sebzeleri doğrarken büyük parçalar halinde doğrayın.Küçük doğramak vitamin kaybına sebep
olacaktır.Yeşil salatayı bıçakla doğramadan,elinizle kopararak hazırlayın ki vitamin kaybı olmasın.
*Tuz sebzeleri sertleştirir,çabuk pişmelerini önleyerek vitamin kaybına sebep olur onun için
yemek pişmeye yakın tuz ilave edilir.
*Sebzeler pişerken sıcak ve az miktarda su ilave edilmelidir,unutmayın ki sebzeler kendileri de su
barındırırlar.Gerekli olursa sonradan sıcak su ilave edebilirsiniz.
*Haşladığınız sebzelerin suyunu dökmeyin,çorbalarda kullanabilirsiniz.
*Haşlayarak kullanacağınız havuç,bezelye gibi sebzeleri tuzlu suda haşladıktan sonra kepçe ile alarak soğuk su dolu bir kaba daldırıp çıkartın.Böylece sebzelerin renkleri bozulmayacaktır.
*Baklagillerin gaz yapmaması için ıslattığınız suyu dökün ama haşladığınız suyu dökmeyin.En az
12 saat suda bekleterek gazının çıkmasını ve yumuşamasını sağlayınız.
*Bakliyatları soğuk suyla ıslattıysanız,soğuk su ilave ederek pişirin;sıcak suyla ıslattıysanız sıcak su ilave ederek pişirmeniz gerek.
*Balık kızartırken nişastaya batırıp çıkartarak kızartırsanız çıtır çıtır olur.Balık kokusunu önlemek için ocağınızın üstünde limon,portakal kabuğu ve karanfil taneleri yakın.
*Fırına koyduğunuz tavuğunuzun üzerine limon suyu sürün.Ancak limon suyunun içine 1 tatlı kaşığı kadar şeker ilave edin.Nar gibi kızarmış bir tavuk sizi bekliyor olacak.
*Reçelleriniz üzerine ince bir kat sıvı yağ gezdirin,böylece uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.
Sevgiyle kalın.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder