14 Haziran 2013 Cuma
SERRA'NIN KEPÇESİNDEN:püf noktası...
*250gr.lık su bardağı süt-250 gr.
toz şeker-250 gr.
bulgur-200 gr.
un-160 gr.
*75gr.lık bir kahve fincanı su-75 gr.
pirinç-70 gr.
bulgur-60 gr.
un-55 gr.
*Pilav pişirirken pirinci karıştırmayın,nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına sebep olursunuz.
*Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız bir kaç damla limon suyu sıkın.
*Pirinç ve bakliyatları serin yerde ve bez torbalarda saklayın.Torba içine atacağınız bir diş sarımsak böceklenmeyi önler.
*Nohut,fasulye gibi bakliyat pişirecekseniz bir gece önceden ıslatın.Haşlarken içine bir tutam koyacağınız karbonat daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.
*Un kavanozunuza koyacağınız bir adet defne yaprağı unun böceklenmesini önleyecektir.
*Limon kabuklarını rendeleyip biraz şekerle karıştırıp kavanoza koyarak buzdolabında saklayın,
keklerinizin içine koyarsınız.Aynı işlemi portakalla da yapabilirsiniz.
*Fırında tavuk kızarttığınız zaman üstüne koyduğunuz baharatlardan tavuğun içine de koyun.
Yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
*Kızartma kokularının yayılmaması için kızartma yağının içine 1-2 dal maydanoz atın.
*Balık kızartırken,ocağınızın üstüne koyacağınız karanfil taneleri ve limon kabukları kızartma
kokusunun yayılmasını önleyecektir.
Sevgiyle kalın...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder