23 Ekim 2014 Perşembe

KÜLTÜR GÜNLERİ: *YÜZYILLIK AŞK*



İstanbul Modern, sinemamızın 100 yılı nedeniyle *Yüzyıllık Aşk*sergisini hazırlayıp beğeniye sundu.Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bir araştırma ile sinemaya ait yazılı ve görsel arşiv malzemeleri toplanarak sinema tarihimiz ve sinema,seyirci ilişkileri tekrar yaşatılmak,seyircinin
bakış açısından değerlendirmek amacı ile düzenlenen sergi sizi sinemanın büyülü dünyasına götürecek.















 İstanbul Modern'nin *Geçmiş ve Gelecek* yeni koleksiyon sergisi de,kronolojik bir sırayla 136 sanatçının 180 çalışmasını,çağdaş sanatın ilk günden bu güne kadar geçirdiği dönüşümü gözler önüne sermekte.























Alt katta ki*Yolda* fotoğraf sergisini gezmeyi
sakın unutmayın. Fotoğraflar müthiş.
Bu sergiyle ilgili aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
Perşembe günleri İstanbul Modern ücretsiz.



Sevgiyle kalın....
http://eflatundinozor.blogspot.com.tr/2014/06/nar-photos-ve-yolda.html
Yolda sergisiyle ilgili bu yazıyı da okuyabilirsiniz.

14 Ekim 2014 Salı

SEDİR ADASI'NIN ÖZELLİĞİ...???




 Sedir adası'na,Akyaka'dan kalkan teknelerle gidebilirsiniz.Koruma altına alınan kumsalı,muhteşem denizi ile görülesi yerlerden.Marmaris'iı 16 km.kuzeyinde olan adaya sadece teknelerle ulaşım yapılmaktadır.Ada doğal müze statüsündedir onun için girişte ücret alınmaktadır
ve de bundan dolayı ada saat 19.00 kapatılmaktadır.Kleopatra plajı da denen kumsalındaki altın sarısı kumların dünyada eşi olmadığı söylenmekte.Kumlar zarar görmesin ve götürülmesin diye kumsalın etrafı çevrilmiş durumda.Bu kumsala ait bir de efsane de var,şöyleki:Antonius Sezar Kleopatra'yı balayı için bu adaya getirirken Mısır'dan 60 gemiyle bu özel kumları da getirmiş.Kumların çapı normalden daha küçük,hepsi aynı çapta,ateşte yanma özellikleri var,sodalı suda kendiliğinden çoğalabiliyor ve büyüteç altında hareket ettikleri gözlenebilmekte.Bu doğa harikası kumların ve kumsalın tabii ki korunması gerekir.Kumsalda denize girmek için tesis ve küçük bir kafe var.Keopatra'nın da yüzdüğü bu muhteşem denize doyamayacaksınız.



Sedir Adası'nın tarihi,MÖ 5.yüzyıla kadar inmektedir.Daha sonra Roma egemenliğine MS15.yüzyıldan itibaren de Osmanlı hakimiyetine girmiştir.Bugün kalan kalıntıların büyük bir kısmı Bizans zamanından kalmıştır.
Adanın kuzey kısmında kalan 2500 kişilik tiyatronun oturma bölümleri bugüne kadar korunabilmiştir.Ayrıca kilise kalıntısını ve antik limanı da görmeyi ve adayı dolaşmayı unutmayın.



 Bu yazılarda ilginizi çekebilir:
http://eflatundinozor.blogspot.com.tr/2014/10/yukselen-yildiz-akyaka.html
http://eflatundinozor.blogspot.com.tr/2014/10/akyaka-neyapmali-nereye-gitmeli.html
                                                   Sevgiyle kalın....

8 Ekim 2014 Çarşamba

AKYAKA : NEYAPMALI, NEREYE GİTMELİ


Akyaka'nın sahip olduğu en büyük zenginliklerden biri Azmak nehri..Kıyıdaki kafelerde ayaklarınızı Azmak'ta serinleterek kahvenizi yudumlayabilir ya da kitabınızı okuyarak keyif yapabilirsiniz.Teknelerle nehir turu yapmayı unutmayın.


 














Korumaya alınan nehirde avlanma yasağı var ve fotograf meraklıları, çok güzel kareler yakalayabilirsiniz.Akşamüstü saatlerinde kıyı boyunca uzanan restaurantlardan birini seçin.Halil'in Yeri'nde yediğim lagos ızgara ve Kordon'da ki levrek ızgara birer lezzet fırtınasıydı.Su kenarının,kaz ve ördeklerin korosunun zevkini çıkarın.
Akyaka'da ki canlı müzik yapan yerler,meyhaneler,kafeler,şık restaurant ve barlar çok çeşitlilik gösteriyor.Bütçenize göre seçim yapabilirsiniz.Sahil deki Big Blue'da şık bir restaurant,yemekler leziz fiyatlar uygun.Akşamları sahilde kumların üzerine çıkarılan  masalarda mum ışığında romantik saatler geçirebilirsiniz.                                   














Akyaka'ya geldiyseniz tekne turlarına katılmazsanız geziniz eksik kalmış demektir.Kaydıraklı tekneler daha büyük ve konforlu.Sedir adası,İngiliz koyu,lacivert koy uğranan koylardan bazıları.
Gün boyu denizin ve muhteşem manzaraların tadını çıkarın.Ayrıca bir başka gün de Dalyan turu için zaman ayırın.














 

 Akyaka içinde sürprizler barındıran bir belde.Yapacak çok şey ve gezecek çok yer var.Muğla,Ula, Köyceğiz ve Marmaris ulaşılabilir güzergahlar.Bisiklet kiralayarak gözden uzak koylara gidebilir,
yeni yerler keşfedebilirsiniz.Ayrıca orman içinde ve nehir kenarında yürüyüşler yaparak oksijen 
depolayabilirsiniz.Ve tabii kiteboard sevdalıları için rüzgarı ve dalgası  bulunmaz bir nimet.
Kiteboard okulunda bu işin eğitimini alarak bu güzel sporu sizde yapabilirsiniz.
Akyaka'da temmuz ve ağustos ayları kalabalık,sıcak ve hareketli,haziran ve eylül ayları sakin,
huzurlu,daha az yoğun.Seçim sizin.Görmediyseniz, Akyaka'yı programınıza almalısınız,memnun kalacağınıza eminim.
bu yazı da ilginizi çekebilir: http://eflatundinozor.blogspot.com.tr/2014/10/yukselen-yildiz-akyaka.html

Sevgiyle kalın.....


1 Ekim 2014 Çarşamba

YÜKSELEN YILDIZ: AKYAKA






Akyaka,Dalaman havaalanına  bir saat uzaklıkta Gökova'da şirin bir belde.Özellikle son yıllarda Alaçatı'ya rakip olarak gösteriliyor.Daha önceki yıllarda buraya yerleşenler kalabalıktan şikayet etseler bile çok şükür ki henüz bizim o malum tatil yörelerimize dönmemiş inşallah ta dönmez.
Özellikle haziran ve eylül aylarında sanat ve edebiyat çevrelerinin tercih ettiği Akyaka'yı, bende size eğer dingin ve mutlu bir tatil geçirmek istiyorsanız bu zamanlar tercih edin derim.


















Yücelen Otel Akyaka'nın sahildeki en güzel otellerinden.Ayrıca merkezde ve Azmak nehri kıyısında sizi mutlu kılacak birçok otel mevcut.Eğer arkadaş grubuyla geldiyseniz temiz ve güzel çok sayıda apart mevcut.Otel ve apart fiyatlarından biri muhakkak size uyacaktır.
Yiyecek içecek bildiğimiz sahil kasabalarındaki dudak uçuklatan rakamlar değil.Fiyatlar uygun seçenek çok.Sahil boyunda şık restaurantlar ve kafeler,canlı müzik yapan barlar,Azmak 
kıyısındaki şirin kafeleri ve restaurantları beğeneceksiniz.Doğal ortam henüz bozulmamış ve korunmaya çalışılıyor.Yöresel ahşap işçiliği de kullanılarak Akyaka'ya has karakteristik mimarisi 
bozulmadan yapılan ev ve oteller görüntü olarak çok hoş.Çirkin yapılaşma yok denecek kadar az.


































Azmak nehrinin döküldüğü, öğleden sonraları sizi serinleten
rüzgarı ile denizi,çam ormanlarının ve yasemin kokularının
çevrelediği sokakları sizi mutlu edecek.
Akyaka'yı kesinlikle görün,seveceksiniz.





  Sevgiyle kalın...











http://eflatundinozor.blogspot.com.tr/2014/10/akyaka-neyapmali-nereye-gitmeli.html 
yukarıdaki yazı da ilginizi çekebilir.